Zo ingewikkeld hoeft ‘t niet te zijn

Hoi, Maaike hier. Freelance copywriter voor kleine en grote bureaus en merken. Ik maak complexe verhalen zo simpel mogelijk - en leuk. Zo geven we je merk karakter en een fundament. Ik schrijf alles dat we nodig hebben om je onvergelijkbaar te maken: van kopregel tot pay-off, van een social strategie tot merkmanifest en copyplatform en van app tot script.

Naast mijn reclamewerk schrijf ik romans: 15 MINUTEN in 2007, in BAKFIETSBLUES in 2010 en in 2012 schreef ik de filmverboeking van JACKIE met Carice van Houten en Holly Hunter. Columns en andere stukken schreef ik voor onder meer Vogue, De Volkskrant, RED en Flair. Verhalen verschenen in de bundels Fasten your seatbelt en De Máxima Generatie.


Dit kan ik voor je doen 

Copy en concept

Online, radio, social, outdoor, activatie, video's, boekjes of een fijne klassieke advertentie: kom maar door. Ik denk graag groot, maar net zo lief klein. Won onder meer een Cyber Lion, Webby en een Esprix.

Merkverhaal en -persoonlijkheid

Je kunt strategisch klaverjassen met een consultancybureau, om na allerhande sessies tot een versie van jezelf te komen waarin je jezelf eigenlijk niet herkent. Maar je kunt ook een ochtend of middag met mij praten. Ik stel vragen, maar luister vooral en zeur als het moet door. Jouw verhaal vertaal ik naar een praktisch merkboek, waarmee medewerkers en leveranciers aan de slag kunnen. Natuurlijk help ik ook graag met een relevant merkconcept en mooie middelen, samen met ontwerpers en fotografen uit mijn netwerk.

Tone of voice

Een goed verhaal en merk staat of valt met een waarachtige stem. Op basis van je merkwaarden ontwikkel ik een tone of voice die voor elk kanaal werkt. Als je wilt, train of begeleid ik je medewerkers, zodat iedereen ‘m in de vingers krijgt.


Superkort CV

Ik werkte voor klanten als:

KPN, Heineken, Urban Arrow, Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Pricewise, BeFrank, Port of Amsterdam, Appelsientje, Radio Filharmonisch Orkest, T-Mobile, BloemenBureau Holland, Centraal Beheer Achmea, Ziggo, Hero, PostNL, Dove, Stichting Natuur & Milieu, Voedingscentrum, Volkswagen, Delta Lloyd, Hero, Douwe Egberts, Zwitserleven, Interpolis, Vereniging Nederlandse Gemeenten, Ministerie van Justitie, ING, Haagse Hogeschool, Bol.com.

En voor bureaus als:

Qi, Achtung!, Noknok, Kong/N=5, Fitzroy, Lemz, They, NewMessage, Superheroes, Euro RSCG, Euro RSCG 4D, Greenberry, Doom & Dickson, NR6, Woedend!, Ogilvy, Lost Boys, McCann Amsterdam, IceMobile, Lowe&Draft, Being There.

2015 Maaike schutten kopie.jpg

Info

mail@maaikeschutten.nl 

06 47 24 22 15