Voor merken die wat te vertellen hebben 

De beste reclame maak je als organisatie door te zijn wie je bent. En dat zo overtuigend mogelijk naar buiten te brengen. Door precies te weten waar je staat. En waarvoor.

Klinkt simpel - en dat is het ook. Je hoeft het namelijk helemaal niet te bedenken: je weet het best. Het is de reden waarom je ooit begon, of  je voorganger dat ooit deed.  Alleen verdwijnt die kernachtige bevlogenheid in de praktijk soms naar de achtergrond. Of vergeet je het, in de waan van de dag.

Ik help je graag om dat verhaal (opnieuw) scherp te stellen. Op basis daarvan ontwikkelen we communicatie-uitingen die het stuk voor stuk onderbouwen of verdiepen. En werkelijk iets betekenen voor de ontvanger. Zo verkopen we geen onzin, maar heeft reclame zin. En daar sta ík voor. 

Dit kan ik voor je doen: 

Copy en concept

Ik heb ruim 10 jaar ervaring als copywriter en conceptontwikkelaar voor reclamebureaus en rechtstreeks voor adverteerders. Werkte voor bureaus als Qi, Achtung! en N=5 en voor tientallen kleine en grote merken. Won een Cyber Lion, San Accent, Webby en  Esprixen. Online, radio, social, tv, print, video's, outdoor: ik ben er allemaal in thuis. Het liefst ontwikkel ik aangename, doordachte communicatie die je eindeloos door kunt voeren, op wat voor manier dan ook. Noem het storytelling, als je wilt. Of laten we het houden op: een goed verhaal. 

Merkverhaal en manifest

Je kunt natuurlijk strategisch klaverjassen met een duur consultancybureau, om met allerhande sessies en eindeloze PowerPoints tot een versie van jezelf te komen waarin je jezelf eigenlijk niet herkent. Maar je kunt ook een ochtend of middag met mij praten. Ik stel vragen, vraag door, luister vooral. Jouw verhaal vertaal ik naar een praktisch merkboek, dat iedereen begrijpt en waarmee medewerkers en leveranciers meteen aan de slag kunnen. Natuurlijk help ik je ook graag met de doorvertaling daarvan in een relevant concept en mooie middelen. 

Tone of voice

Een goed verhaal staat of valt met een eenduidige tone of voice, die door iedereen in je organisatie gedragen wordt. Op basis van je merkboek ontwikkel ik een praktische tone of voice die in elk kanaal toegepast kan worden. Als je wilt, train of begeleid ik je medewerkers, zodat zij hem ook in de vingers krijgen. 

Schrijven met zijwieltjes

Een junior in dienst die de belofte net niet inlast? Een social media editor die leuk schrijft, maar dat nog beter zou kunnen? Of heb je zelf een goed taalgevoel, maar wil je dat een technisch fundament geven? Ik help graag. Ik analyseer je teksten, bepaal samen met jou je doelen, review of redigeer je werk en geef je feedback en oefeningen om er het beste uit te halen.

Over mij

Ik (1976) ben freelance reclamemaker, schrijver en columnist. In '99 stapte ik jong en enthousiast de digitale wereld in, om mijn focus in de loop der jaren steeds verder te verbreden. Ik werk zelfstandig, maar ook graag als onderdeel van coöperatie Call for Action. Mijn reclamewerk combineer ik met het schrijven van romans: in 2007 debuteerde ik met 15 minuten (521 Uitgevers), in 2010 verscheen Bakfietsblues (Luiting-Sijthoff) en in 2012 schreef ik de 'filmverboeking' van Jackie, de film met Carice en Jelka van Houten en Holly Hunter. Columns en andere stukken schreef ik voor onder meer Vogue, De Volkskrant, RED en Flair. Verhalen van mij verschenen in de bundels Fasten your seatbelt, De Máxima Generatie en Een koffer vol verhalen. Meer over deze extracurriculaire bezigheden vind je op maaikeschutten.nl

Superkort CV

2005 - vandaag: freelance copywriter en conceptontwikkelaar, columnist

2004 - 2005: strategie en client management bij RapidSugar

2002 - 2004: manager interactive bij Zwitserleven

2001: creative consultant bij technologiestartup DiONmedia

1999 - 2001: content coordinator bij Chello Media

Ik werkte voor klanten als

KPN, Heineken, BeFrank, Sneeboer, Appelsientje, Pricewise, T-Mobile, BloemenBureau Holland, Centraal Beheer Achmea, Sportlife, Canon, Ziggo, Hero, Conimex, PostNL, Dove, Stichting Natuur & Milieu (Het Nieuwe Werken), Voedingscentrum (Balansdag), Amstel, Nivea, Andrélon, Volkswagen, Peugeot, Delta Lloyd, Compaen Groep, Hero, Hero Baby, Rabobank, Douwe Egberts, Zwitserleven, Interpolis, Old Amsterdam, Planet, Ministerie van Justitie (Nederland Veilig), ITDS, Haagse Hogeschool, Bol.com en Quaker.

En voor bureaus als

Qi, Achtung!, Kong/N=5, Fitzroy, Lemz, They, NewMessage, Euro RSCG, Euro RSCG 4D,  Greenberry, Doom & Dickson, NR6, Woedend!, Ogilvy, Lost Boys, McCann Amsterdam, IceMobile, Lowe&Draft en Being There. 

Ik won

2 x een Esprix (Heineken) 

1 bronzen Cyber Lion in Cannes (KPN)

1 Webby Award (KPN) 

1 SAN Accent (Heineken) 

1 x een Financial Marketing Award (Zwitserleven) 

En was

4 x genomineerd voor een Spin Award (T-Mobile, Heineken, ING) 

1 x genomineerd voor een E-mail Marketing Award (Zwitserleven) 

1 x genomineerd voor een Lamp (KPN)

1 x genomineerd voor een Dutch Interactive Award (ING)

1 x genomineerd voor een Dutch Bloggie (voor het beste persoonlijke weblog)

 

Info

mail@maaikeschutten.nl 

06 47 24 22 15